
Substancje o działaniu mutagennym w żywności
Spożywanie nisko przetworzonej żywności to wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu. Niekiedy obróbka termiczna jest jednak konieczna. Czasem na skutek przetwarzania […]
Spożywanie nisko przetworzonej żywności to wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu. Niekiedy obróbka termiczna jest jednak konieczna. Czasem na skutek przetwarzania […]
Zdrowe odżywianie nie jest skomplikowane. Każdy może wdrożyć zasady zdrowego odżywiania w codziennej diecie. Zamieniając niepełnowartościowy posiłek na zdrową surówkę
Nowotwory można nazwać niemalże epidemią obecnych czasów. Nieprawidłowy tryb życia, stres, brak aktywności fizycznej, źle dobrana dieta przyczyniają się do […]
Dzienne wypijanie przynajmniej 1,5 litra wody zapewnia odpowiednie nawodnienie organizmu. Najodpowiedniejsza jest woda mineralna, która zawiera wiele cennych składników
Owoce morza są coraz popularniejsze w Polsce. Wiele osób doceniło ich unikalne walory smakowe, jednakże spożywanie owoców morza ma korzystne […]